söndag 4 april 2010

Snart dax att starta upp......

Strålande sol och plusgrader gör att man bara vill vara ute idag.
Ska börja förbereda växthuset så att man kan starta upp det vilken dag som helst, storskurar alltid på hösten så nu är det bara en lättare torkning med lite såpvatten som behövs för att få bort alla döda småkryp.
Hyllorna på plats, några säckar P-jord har burits dit, värmefläkten och många värmeljus står redo för att börja användas. Kör alltid värmefläkten ett par nätter för att kolla först att den fungerar och orkar hålla några plusgrader nattetid. Sådderna som fortfarande står i det svala utrymmet som håller 0,0º-+5º ska bäras till växthuset i morgon och förhoppningsvis ska det snart börja gro.

 
Går det att förstå vilka enorma mängder snö vi har?
Undrar när allt ska vara borta? Under dessa snömassor har jag flera nyplanterade buskar....
 


Nu ska en kopp kaffe kokas och avnjutas!
 
                                           Ha en bra dag där ute!
 
   

 

4 kommentarer:

 1. Hej:) Vad mycket snö du har kvar! Jag hoppas att det töar bort snart. Här har våren äntligen kommit. Dom första vårlökarna har kommit upp, man blir så glad när man ser det blomma i rabatterna.
  Visst är det kul att få sätta igång med växthuset, att sätta ut plantor där istället för att det ska trängas inomhus där man knappt har någon plats. Jag måste byta ut en del rutor för många har gått i kras i vinter. Sen ska jag sätta ut allt.
  Jo du vet mina blå bergsvallmo har det kommit upp 4 st i krukorna. Helt otroligt. Men dom är ju så små. Dom står stilla växer ju inget. Men dom kanske tar tid.
  Ha det så gott:)
  Lena

  SvaraRadera
 2. Margareta,Umeå4 april 2010 19:44

  Ingemar har burit ut en del växter till växthuset i dag. Äntligen lättar trycket här inne. Nu kan jag fortsätta att både så och skola om.
  Vi har grävt fram en del buskar i trädgården och det var i grevens tid. Snötyngden är inte snäll med buskarna.
  Har ätit lunch på altanen i dag. Sköööönt!!
  Kram. Margareta.

  SvaraRadera
 3. Hej Lena!
  Sverige är verkligen ett avlångt land =) blir avundsjuk då jag hör o ser alla vårblommorna som har kommit upp hos er i varmare zoner. Men vänta bara... snart är vi ikapp =)
  Ang. Bergvallmon så är det precis som du säger... dom växer jättesakta men bara tills man har skolat om dom, efter sätter dom fart. Jag brukar skola om dom väldigt tidigt, direkt efter det att de första karaktärsbladen har vuxit fram. Det är ett riktigt 'pillergöra' eftersom det är så smått, men det lönar sig.
  Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Hej Maggan!
  Så härligt att få flytta ut lite växter, du har väl en hel del vid det här laget förstår jag. Som du ser på bilderna är det enorma snöhögar under mina altaner och under all den snön finns mina nya buskar :( det är nog inte mycket kvar av dom är jag rädd.
  Låter härligt med lunch ute, jag har bara druckit kaffe och doppat skorpor, så har jag gungat lite ;)
  Hälsa med dig och ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!