torsdag 15 april 2010

Växthusmys.....

Tänka vad många 'onödiga' saker man har i växthuset bara för att man tror att det 'kan vara bra att ha' eller för att man ska slippa gå och hämta. Nu är allt onödigt utstädat och jag fick min 'myshörna', har faktiskt hängt upp spetsgardiner även om det inte syns så mycket eftersom det hänger fiberduk under, men det räcker med att jag vet det.

Det har regnat en stund ikväll så då passade jag på att sitta en lång stund och bara njuta av att det ser så prydligt ut, lagomt mycket av allt, men jag vet att så småningom kommer det att bli trångt.Har samlat ihop alla sådder som har börjat gro i en egen hylla, lättare att ha kontroll då.


Har tittat lite närmare på en del växter bla. på plantorna av Naverlönn (Acer campestre). Så olika alla är i bladformen, vet att det kan bli så vid frösådd, vilket gör det hela extra spännande att följa den fortsatta utvecklingen.


Köpte en lök av Fläckig Tofslilja (Eucomis bicolor) från Botanicus som har börjat visa sig ovan jord, läckert fläckig redan från början, så är faktiskt även bladen från frösådden fast de är mindre. En växt som jag gärna rekommenderar är Parakrasse (Acmella oleracea) bladen är mörkt gröna, ibland händer det att bladen även får ett skimmer av brun ton, blommorna blir en 'hård' gul knopp med en brun mitt.


Bland sådder som grott idag så är det bara två sorter, Praktpärlrönn ( Sorbus pratti) och Penstemon hallii.

  Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad!
 Ta hand om varandra och ha en mysig torsdagskväll!

6 kommentarer:

 1. Har precis hittat din blogg och kommer att följa den med stort intresse. Himmel vad mycket du sår! Hur värmer du upp växthuset? Här (Stockholms skärgård) är det fortfarande så kallt åtminstone nattetid att mina plantor antingen skulle tvärdö eller ruinera oss!:)

  SvaraRadera
 2. Hej:) Vad fint du fick i din myshörna.Och så stort du verkar ha det för dina plantor. Jag skulle också vilja ha ett större växthus med plats för en myshörna, men jag får vara glad om jag får plats med en stol i mitt...hihi...här i Eskilstuna har det snöat...alldeles vitt ute.
  Ha en bra dag!
  Lena

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är och det ser verkligen inbjudande ut i din myshörna!
  Jag fick aldrig något svar till min förfrågan om plantor - kanske tur det för att av Androsace albana har jag nu i slutändan bara tre plantor av - alltså inte mycket att dela med sig.
  Men jag har ju annat...!/Anja

  SvaraRadera
 4. Hej Laila!
  Vad kul att du har hittat till min blogg och känner att du kommer att fortsätta titta in =)
  Vi har också ganska kallt nattetid men jag lägger flera lager fiberduk över alla plantor + har en värmefläkt från Willab som går igång på +15º
  Älskar frösådd och brukar ha 'normalt' flera hundra olika sorters frön men i år tar jag det lugnare och har bara ca. 200, både perenner och sommarblommor. Det gror någon/några sorter varje dag och det är så roligt.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Hej Lena!
  Mitt växthus är på 12,1kvm. men skulle behöva/vilja ha ett på 100 =)
  Får väl se hur länge jag får plats med min stol i 'myshörnan' det är många sorter som ska skolas om och få plats =)
  Vi har haft både sol, regn och snöblandat regn idag, aprilväder alltså! Hör på lokalnyheterna att vi ska få snö i morgon, brrrr!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Hej Anja!
  Har suttit där en liten stund idag och njöt hela tiden =)
  Jodå, jag svarade under din förfrågan men det kanske du inte har sett =)
  Jag skickar mer än gärna plantor av dig från Primulan, om det blev ont om plantor av Androsace albana tar jag gärna en rotbit från Eldkrassen. Om du mailar mig din adress så skickar jag.
  37nyman@telia.com
  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!