söndag 4 april 2010

Nu är det gjort....

Växthuset har startats upp för säsongen, vilken härlig känsla det är! Det var dessutom väldigt varmt +38,8º, blev tvungen att skruva in cylinderkolvarna till två av vädringsluckorna i taket så man inte skulle svimma av värmeslag.


Kunde inte hålla mig då allt var städat färdigt, blev tvungen att börja bära upp en del av sådderna som är under huset, fortsätter i morgon med resten.Såg att en del sådder hade börjat gro bla. Grekvädden (Knautia macedonica 'Meltons Pastels'), Codonopsis meleagris och Codonopsis mollis. Eftersom dom inte får frysa bort så la jag några lager av vinterväven över alla krukorna som får ligga där nattetid, men tror nog att fläkten ska orka hålla plusgrader.Såg att det har börjat växa mossa mellan springorna i kanalplasten, trist och svårt att skura bort.Fläkten har gått igång, just nu är det +6,7º

 Ha en trevlig fortsättning på helgen alla ni där ute!

2 kommentarer:

 1. Ja snö har vi häruppe och blir över. Undrar
  också när kommer vi att ha snöfritt. Kanske
  till midsommar.
  Fint du har i ditt växthus, där mår nog
  växterna bra. Här odlas det också, men jag har
  bara ett plastväxthus på altanen som jag just
  nu har mina penseer i.
  Ha de.
  Lilian

  SvaraRadera
 2. Hej Lilian!
  Vad roligt att du hittade hit och tycker det ser fint ut i växthuset =)
  Plastväxthusen tycker jag faktiskt är jättefina att ha på små utrymmen, har själv ett som jag brukar använda ute på våren. Att ha Penseérna där nu är ju toppen, dom blir knubbiga och fina då dom får stå svalt.
  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!