fredag 16 april 2010

Stolt över mig själv!

Var en sväng till Luleå idag för att kolla in Pelargonutställningen på Blomsterlandet, trots att det fanns många stora, vackra blommande sorter och mängder av sticklingar så stod jag emot. Mitt enda inköp där blev Pelargon-näring och en ny vattenkanna till växthuset, känner mig väldigt mallig, det händer inte ofta att jag kan vara så ståndaktig, är nästan lite chockad själv .

I butiken finns en Passionsblomma som har klättrat upp mot taket och är flera meter hög, just nu är den full av blomknoppar och några blommor har slagit ut. Det var svårt att få en rättvis bild eftersom jag fick fota upp mot taket men visst är den vacker?

Sen finns det väldigt fina exemplar av den vanliga blå Passionsblomman, kanske måste man köpa en och låta den rama in myshörnan?

Har inte gjort något nyttigt i växthuset idag förrutom suttit och 'myst'... men det var kanske det som var mest nyttigt?
Imorgon är det utlovat regn och blötsnö, då ska jag kruka upp alla plantor av Törnrosas kjortel som har blivit så stora att dom har vuxit in i varandra, det har jag tänkt länge men annat har hela tiden kommit emellan.

Idag har fröna grott av Allium maximowiczii, Dolomitnejlika (Dianthus sternbergii) och ett enda frö av Anemone polyanthes men där hoppas jag fler kommer att gro.

Nu är det fredagsmys...


Ha en trevlig kväll alla där ute!3 kommentarer:

 1. Passionsblommor i olika kulörer brukar jag ha i växthuset över sommaren som skuggardin, men jag lyckas aldrig att övervintra dem./Anja

  SvaraRadera
 2. Har sått samma Allium och flera andra men inte sjuttom gror de...Har du något knep?

  SvaraRadera
 3. Anja!
  Har faktiskt aldrig ägt en passionsblomma vad jag minns, så då är det dags att pröva ändå. Har ju ett stort rum med flera lysrörsaramturer så man kanske kan övervintra en där? Annars får det bli odling som 1-åring =)


  Laila!
  Fröna av Allium maximowiczii köpte jag i år från STA:s frölista. Frösådde i såjord i början på feb. krukan fick stå inne i rumsvärme ett dygn för att fröna skulle få dra till sig fukt, sedan ställdes krukan svalt +-0,0º-+4,0º. Där fick sådden sedan stå fram tills jag öppnade växthuset och tog allt dit. Du kanske kan ställa ut din Alliumkruka så gror det nog längre fram i vår.

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!