måndag 26 april 2010

Tog en cykeltur till.....

För att få se lite vårblommor fick jag fara till min trädgårdsvän Maine, där har Krokus, Blåstjärna och Påskliljor kommit igång vid husväggen. Ett litet bestånd av Blåsippor har också tittat upp men blommorna har 'slagit' igen för kvällen så det var inte så mycket att fota.


Det var så skönt att sitta och läsa i växthuset idag, lagomt varmt, så dagens omskolningar blev bara att ge fläckig Tofslilja (Eucomis bicolor) som har varit bredskolade egna krukor. Det har blivit små, små lökar med fläckiga blad, roligt att få testa den frösådd, nu återstår det bara att vänta på första blomman... undrar hur många år?


”Det doftar alltid lite av den hand som skänker bort rosor”
Trevlig kväll! 

5 kommentarer:

 1. jag fick ju också turen idag och få se hennes blommor..och dig:)
  ha det gott /berit

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Och jag fick se mina blommor på bild, kul!!

  ha en bra dag!!

  SvaraRadera
 3. Vårblommor är alltid så efterlängtade!
  Nu har ett paket gett sig iväg härifrån .../Anja

  SvaraRadera
 4. Ljuvligt att kunna sitta i växthuset när det är lite kyligt. Jag läser inte gärna (synproblem) utan lyssnar på talböcker. Släpar med mig min lilla radio/cd-spelare överallt i trädgården.

  Ibland undrar jag om är lite galen när jag frösår lökväxter som tar flera år på sig innan de blir "vuxna" (särskilt i min ålder 70+). Men det är något alldeles speciellt med dom där man drar upp själv...

  SvaraRadera
 5. Hej Anja!
  Väntar med spänning =)

  Hej Laila!
  Helt klart ska vi fröså växter som tar flera år på sig att bli fullvuxna, allt som verkar spännande o roligt måste testas. Vi bestämmer helt enkelt att vi ska se resultatet av sådden i full blomm oavsett hur lång tid det tar.

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!