onsdag 28 april 2010

Spännande post idag.

Idag kom ett trevligt paket med posten, Eldkrasse från Anja Hill, en superfin planta som nu är planterad i kruka och ska vänja sig med klimatet i Piteå.

Tack Anja!
Ska ta väl hand om plantan.
Har skolat om några plantor av Primula waltonii hybrid och Primula waltonii röd, dom fröna har jag fått av Magnar Aspaker i Norge (http://magnar.aspaker.no/). Tänk vad många nya spännande växter man får chans att pröva genom byten av frön/plantor med gamla o nya trädgårdsvänner. Roligt är det!

Ute tinar rabatterna fram i rekordfart, den lilla Alpvivan (Androsace mathildae frösådd hösten -08) är grön och fin i stenpartiet, såg även att kaktusarna (Opuntia) har klarat sig bra under tegelpannan.

Mosskuddarna vid ektunnan är fortfarande orörda, nu gäller det att hålla skatorna borta, dom gillar nämligen att slita och dra i allt, hittade några uppdragna 'namnlappar' idag som inte var där dom borde.

"Att lära sig är att upptäcka att något är möjligt!
Ha det bra alla ni där ute!
Natti, natti!
3 kommentarer:

 1. Vad kul Helen..det tinar fram växter hos dig med. Inte kan vi hänga med "söderns trädgårdar" men vår tid kommer med stormsteg nu :)) "Mina" skator är också sabotörer och norpar mossan från krukorna.

  SvaraRadera
 2. Åhh, nu blev jag avundsjuk, eldkrassen, hade en i min förra trädgård. Men de rötter jag fick med mig hit dog tyvärr.
  Magnar har försett mig med fröer också!

  /Anette

  SvaraRadera
 3. Hej Bitte!
  Japp! Nu är vi i Norr på gång med vårblommningen, kul! Skator är hopplösa =)

  Hej Anette!
  Jag törs inte plantera ut min planta av Eldkrasse utan kommer att krukodla den, hoppas det funkar.
  Tror Magnar förser nästan hela landet med spännande frösorter =) Man blir så frestad att pröva då man ser alla vackra bilder på hans hemsida.

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!