måndag 19 april 2010

Det gror lite nytt!

Förmiddagen bjöd på strålande sol så jag passade på att gå en medellång promenad för att spana efter svanarna som jag hade hört, dom brukar finns i en liten sjö inte långt från mig, men nej, jag såg inga.

Efter några dagars vilande från sådder var det dags för att ta itu med omskolningen av vit Blomstertobak och Hänglobelian som var frösådd i torvbriketter, alla plantor skulle få egna krukor, det var snabbt gjort, härligt!


Vad har grott för nytt då? Jo, bla. Sommarfloxen blå och rosa, har frösått sju olika sorter av Klätterklockssläktet (Codonopsis) tror faktist alla har grott, Nickpimpinell (Sanguisorba hakusanensis), Saxifraga fusca, en enda planta av Känguruäpple och en liten, liten början på en planta av variegerat Parkolvon (Viburnum lantana ‘variegata’) men har faktiskt ingen aning om den är fröäkta, den får framtiden visa ifall den överlever.

Nickpimpinell (Sanguisorba hakusanensis)

Parkolvon, ser ni den lilla, lilla början på plantan?

Har varit ut och 'bäddat' in alla plantor, meteorologerna har hotat med kallnätter med flera minusgrader, just nu är det 0º brrrr! Fläkten brummar på för fullt för att hålla värmen i växthuset, hoppas bara att det inte blir några elavbrott.

Dagens kloka ord!
'Ingenting är omöjligt det omöjliga tar bara lite längre tid'
Ha en trevlig måndagskväll!
2 kommentarer:

  1. Gud vad det växer och gror i dina fröpottor! Imponerande! Jag fattar inte riktigt hur du gör när du bäddar in dina skyddligar i fiberduk men det kan du kanske visa på någon bild? Även här var det minusgrader den gångna natten, gräset var vitt av frost när jag tittade till växthuset vid femtiden. 12 grader därinne - lite för kallt kanske? Men allt ser ut att må bra.

    SvaraRadera
  2. Är sååå roligt då man kollar och upptäcker att det har grott i krukorna, och förhoppningsvis ska mycket mer gro för det finns många krukor kvar som ännu inget visat.
    I mitt växthus kan det vara ner till +6º men eftersom jag har fiberduk över så skadas inget, har ju även kanalplast i mitt och det håller ju lite värme också.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!