onsdag 31 mars 2010

Underbart är kort!

Mulet idag igen, men +3º och blåst, det sägs ju att om det blåser så töar det, så man får glädjas åt det idag istället för solen. Och nog smälter det, ser genom fönstret att snötäcket kommer sakta glidande från taket och hänger ner som en gardin över hängrännan.

Sådder gror och sådder växter, önskar att det snart går att öppna växthuset men ännu är det för nattkallt, är rädd att värmefläkten inte orkar hålla plusgrader under natten.

I mitt kalla utrymme har Forrestlök (Allium forrestii), Stäppnejlika (Dianthus turkestanicus), Dianthus oschtenicus och Dodecatheon amethystinum – Tolvgudablomma börjat gro så nu står dom krukorna under växtbelysning i garaget för att komma igång ordentligt.Odla.nu kom med sitt erbjudande på perenner idag, många fina sorter för ett billigt pris men jag har bestämt mig för att avstå. Har jobbat de senaste två somrarna med att underlätta för mig själv i trädgården genom att plocka bort många olika småväxande perennsorter och ersätta det med stora växter som täcker, bla. Hostor och Astillbe. Sen har jag planterat ner mer buskar och träd så nu håller det på att vara rätt fullt och man måste ju ha plats till det man frösått själv också och alla 'spontanköp' till sommaren.

Nu närmar vi oss Påsken, det blir god mat, dryck, godis och vila!

                                            GLAD PÅSK!2 kommentarer:

 1. Hej Helen!
  Hittade hit genom STA:s förum.
  Det finns stunder då jag beundrar er, zon 5-odlare något kopiöst!
  Vår snötäcke, som har legat från juafton tills nu för en vecka sedan har nästan knäckt mig mentalt! Jag skulle definitivt vara färdig för dårhuset om "....snötäcket kommer sakta glidande från taket och hänger ner som en gardin över hängrännan." ;))!
  Jätteroligt att hitta din fina blogg!/Anja

  SvaraRadera
 2. Hej Anja!
  Så roligt att du hittade hit! Har ju inte bloggat så länge att jag kan alla 'finesser' men jag lär och prövar något nytt nästan varje dag.
  Ja, det är inte klokt vad vi har snö, enligt vår lokala tidning har det inte varit så här mycket sen 1981.
  Det har börjat rasa ordentligt från taket idag, resultatet blev trasiga altanräcken och avbrutna buskar.

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!