tisdag 16 mars 2010

Njuta av solen.


Det är bara så att 9 av 10 gånger jag sätter mig i hammocken för att sola och gunga lite.... så somnar jag!
Sitter med ansiktet vänt mot solen, det blir varmt och skönt, man hör fåglarna kvittra, det är tyst och stilla, sen far ljuden längre och längre bort, efter en kort stund är man i en annan värld. Nåja, alla rabatter ligger fortfarande under snön så man kan sitta, men då det är dags för att börja vårrensingen skulle jag aldrig våga närma mig  hammocken.

Jätteverbenans plantor är bredskolad klart, fröna är så små att rensningen på hösten blir 'sisådär' när det sen är dags för sådd häller jag ut allt på jordytan, resultatet blir oftast tjockt som en matta.
Tänk vad svårt det är att bestämma sig för vilka planta man ska ta.
Heliotropen har grott och plantorna av Fläckig Tofslilja (Eucomis discolor) växer så det knakar. Till helgen ska fler frön i jorden så det är bra att få undan lite omskolningar.

Heliotrop

Fläckig Tofslilja.

Fick sommarens program från Luleås trädgårdsförening idag, många trevliga resor, föreläsningar och flera nya trädgårdar att besöka, min almanacka håller på att vara fulltecknad.4 kommentarer:

 1. Iår lyckades jag få jätteverbenan att gro...jag är så glad åt det! Snart är det dags för mig att bredskola dom! Vad härligt det gror hos dig! Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 2. Jo, det är roligt då fröna gror och det växer. Här skiner solen, -16º, men det blir nog varmare längre fram under dan. Ha en bra dag du med!

  SvaraRadera
 3. Jag saknar hammocken, det är så härligt att ligga där! Är avundsjuk på dig!

  SvaraRadera
 4. Ja, och nu har jag suttit där i drygt 2 timmar med ansiktet vänt mot solen och kaffekoppen i handen =)

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!