söndag 28 mars 2010

Guerilla gardening.

För att göra dagens promenadrunda i det mulna vädret roligare ägnade jag mig åt 'gerilla gardening', dvs. jag kastade ut frön, lite här och lite där utan tillåtelse på åkrar, i diken och allmänna grönområden. Hade ett kaffefilter fullt med frön i fickan, både perenner och ett-åriga växter som ströddes ut på lämliga platser efter vägen.

Svärdslilja, Stormhattsranunkel och Sommarvivornas frön kastades runt vattendrag medan Vallmofrön av olika färger, Rävsvansar och Nejlikor slängdes där marken sommartid är torrare. Imorgon fortsätter det på fler ställen, ett roligt sätt att bli av med gamla och osådda frön, ska bli spännande längre fram i sommar för att se ifall något kommer att blomma längst vägen.

Bland sådderna så har Naverlönnen (Acer campestre) börjat gro, både fröna jag 'skalade' och de frön som bara trycktes ner lite lätt i jorden. Primula waltonii röd har kommit igång, det är en Primula som ska trivas där det är lite fuktigare och då borde det passa mina rabatter perfekt.

Idag så är Heliotropen, Sommarnejlika (Dianthus chinensis) och Blårapunkeln (Phyteuma nigra) bredskolade och står svalt (+ca.15) under växtbelysning.

Glöm ej att ställa fram klockan en timme, nu blir det sommartid, en enkel regel jag använder mig av för att komma ihåg om det är fram eller bak man ska skruva klockan är:


Trädgårdsmöblerna ut och trädgårdsmöblerna in!

                                            Sov Gott!


2 kommentarer:

  1. Vad spännande att se om det kommer att blomma lite här och var. Har också haft den tanken på de frön jag har kvar. Men det är ju så mycket snö kvar ännu. Åtminstone i Öjebyn.
    Vilken fin trädgård du har. Måste ju berömma dig för den. Där har du lagt ner mycket arbete.

    SvaraRadera
  2. Tack, beröm är alltid roligt att få =)
    Ja, nog har vi snö!!!!!!!!!!! På den meter vi har det ju i två dagar kommit ytterligare 20-30cm... Nu får det vara nog!!!

    SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!