söndag 28 mars 2010

Snöskottardag.....

Det snöar och snöar och snöar och.......

Det verkar som om det aldrig ska sluta, har kommit ca. 30cm. nysnö på det tidigare meterhöga djupet, vart ska allt ta vägen då det väl börjar smälta?
 
Grått och mulet är det dessuton, det enda som lyser upp är Påskliljorna på bordet, vackert! men tycker inte om blommornas doft.


Har fotat lite bilder på sådderna som har grott för att senare kunna lägga in bild på småplantorna och text på hemsidan. Det är svårt att få bra ljus inne, bilderna blir bättre i växthuset men när kan man flytta dit???


En ny 'gerillafröpåse' är tillblandad, Solros, Tagetes, Trollförgätmigej, Prinsplym, mer Vallmo, Sömntuta m.m. är i dagens blandning. Den får bli 'utströdd' lite längre fram på vårkanten, då snön har försvunnit från dikeskanterna och man kan börja ana barmark.


6 kommentarer:

 1. Hej:)
  Jag vill tacka dig för ditt tips om hur jag kan göra med Blåbergsvallmo för att få den att gro.

  Alltså idag när jag tittade till mina sådder så har det kommit något litet grönt i en av krukorna, kan det kanske vara att den håller på att komma upp...eller kan det vara ogräs? Jag vet inte men nu väntar jag med spänning på fortsättningen...jag kanske har lyckas...
  Mvh Lena

  SvaraRadera
 2. Hej Lena!
  Det är säkert Bergvallmon som har börjat gro, det ser ut som små gröna prickar. Grattis! Ställ sådden svalt och under lysrör ska du se att du kommer att lyckas.
  Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 3. Det kan man ju göra, sortera fröpåsarna i enighet med förutsättningarna. Sått lite här och där, det har jag gjort förr. Kul när man upptäcker att det ger resultat!
  Bilder på frön och sådder, blir sporadiskt. Tyvärr. Mycket hänger på att det är svårt att få till det där med ljuset.
  Ha nu en fin påskvecka!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Jag försöker vara duktig på att fota plantbilder, kul att ha kvar.
  Önskar dig också en fin påskvecka med sol och värme!

  SvaraRadera
 5. Hej:) Ja det ska jag göra för nu står den nog för varmt. Jag ska sätta den på ett svalt ställe där jag har en del andra sådder som behöver det svalare..Ja tänk om det nu blir något av det här nu, då blir jag så glad så. Jag som misslyckades förra året...
  Du får ha en trevlig påsk och så får vi hoppas på mycket sol och varmare:)
  Lena

  SvaraRadera
 6. Trevlig påsk till dig med Lena!

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!