måndag 22 mars 2010

Det vaknar så smått....

Det är roligt att se dom övervintrande växterna i det svala utrymme börjar känna av att det går mot vår. Magnolian och Flädern 'Black Lace' har redan börjat visa tendens till små blad och fler växter är på väg att vakna till liv.

Flädern 'Black Lace'


Magnolian

Frösådderna som har behövt veckor av låg temperatur finns också i det utrymmet, har tänt växtbelysningen över bordet för någon vecka sedan och tittar till dom allt oftare.
Igår så hade Primula waltonii hybrid börjat gro, nu står den krukan något varmare (ca.+12º-+ 15º) under belysning i garaget så fler frön sätter fart.


Pelargonerna som jag har klippt sticklingar från har börjat skjuta nya blad, det är dags för omplantering av en del som har för liten kruka. De stora Pelargonerna fick ny kruka och jord i höstas så dom får bara nytt på ytan och lite Chrysan.

Köpte en Venus flugfälla idag, den står nu tillsammans med nyskolade frösådder, det är tänkt att den ska äta upp Sorgmyggorna som kläcks, nog för att allt har vattnas med Nemablom men det slipper alltid undan någon.

Dionaea muscipula
3 kommentarer:

  1. Jag gillar den köttätande blomman :D

    SvaraRadera
  2. Jag gillar den köttätande blomman! :p

    SvaraRadera
  3. ja, men det gör inte småflugorna nere i källaren =)

    SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!