tisdag 9 mars 2010

Rönnar......

För två år sedan fick jag upp ögonen på Rönn, det finns så många olika sorter, allt från 30cm och upp till flera meter. Bladen varierar i utseende, det finns flera färger på bären och att sen Rönnen även har vackra höstfärger gör den ju inte mindre intressant. En fördel till är att den är lätt att fröså, växer relativt fort och trivs på de flesta jordar.
Nu finns det ju mer eller mindre härdiga sorter men om ingen prövar så får man aldrig heller veta hur högt upp i landet det fungerar. Förra året frösådde jag S. Vilmorinii 'Räkrosa' och S.eburnea 'Harry Smith', dom växte sig stora nog för att planteras ner i rabatten under hösten. Ska bli spännande att se till våren hur dom mår.


Även i år har jag frösått flera olika sorters Rönnar och sex sorter har börjat gro, S. rosea, S. sp. (Sichuan), S. rosea, S. Rufoferruginea sen har även S.reducta och S. rehderiana börjat visa sig ovan jord. Kul!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Nu har jag "hittat" din blogg! Bra som vanligt!
    Lycka till med dina olika rönnar! Spännande!

    Håller med dej, pärlhyacinter = hopp om vår!

    SvaraRadera
  2. Hej Maine!
    Vad kul att du har hittat hit =)

    SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!

Näst sista dag på år 2023

Om det nu ska bli ett enda inlägg i år får det bli det här.  Stort och varmt Tack er alla som fortfarande tittar in på bloggen trots att den...