söndag 2 maj 2010

Kall start på maj månad.....brrrr!

Igår regnade det hela dagen så man hade ingen lust att vara i växthuset eftersom det var fuktigt och småkallt, var inne istället och planterade om några Pelargoner, krukade upp plantor av Underblomma (Mirabilis jalapa) och skrev namnlappar.
Frigolitlådorna har tagits fram från vinterförrådet, mer plats behövs i växthuset så nu får Rönnplantorna stå ute dagtid för att komma in till natten.
Vadå frigolitlådor?

Det är lådor som affären får färsk fisk i, lådorna är stapelbara och har lock, perfekt att ställa plantor i då man behöver plats eller avhärda växter.
Nya friska tag idag med att försöka vara i växthuset och skola om lite plantor, hinner bara ta fram Praktpärlrönn (Sorbus prattii) då jag upptäcker att jorden var faktiskt slut, fanns bara lite kvar i botten på säcken.

Ringer min trädgårdskompis Maine för att försöka få resesällskap, hon var snabbt klar och sugen på en utflykt i kylan.
Tanken var att endast fara till Rutviks handelsträdgård och inhandla jord, men vi var snabbt klar så tiden räckte även till för en sväng till Blomsterlandet, bara för en 'förkoll'.
På torsdag är det 'Våryra' och Bo Rappne kommer och föreläser, det blir mingel och massa erbjudande som man kommer att ha svårt att stå emot.
Nåja, nog inhandlades det lite även idag, det fanns bara ett fåtal plantor av utvalda perenner och eftersom man är rädd att bli utan köpte jag, Blodtopp (Sanguisorba officinalis 'Tanna'), Vitbrokig Pärlhavre (Arrhenatherum bulbosum 'Variegatum'), Spetsbräken (Polystichum setiferum 'Proliferum') och en Hängsälg (Salix caprea 'Kilmarnock').

"Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på."
Trevlig avslutning på Valborgshelgen!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!