tisdag 18 maj 2010

Smita från trädgårdsarbete.

Mellan tanke och handling behöver det inte ta många minuter, idag bar det av till Rydlinge plantskola för att kolla in lite av vårens utbud.

Borde egentligen ha varit hemma och fortsatt med rensingen av rabatterna men det vill sig inte riktigt, varken huvud eller kropp hade lust.
Vad handlade jag då?
Stora fina plantor av Svart Nysrot fanns, blev 'tvungen' att köpa trots att jag redan har två, en nyhet av Ligularia, 'Osiris Café Noiu' ska bli ca. 50cm hög, är rödbladig, passar bra till mina fuktiga rabatter.
Är vansinnigt förtjust i Berberis trots att den är vass och ovänlig, hittade en ny sort, Guldberberis 'Golden Rocket, Gulplister ´Herman's Pride´(Lamiastrum galeobdolon) såg ut att växa till en fin rund 'kudde' med vackra blad.
Backsippor (Pulsatilla vulgaris) kan man inte få för många av, köpte en vackert rosa med namn 'Pink Shades' sen fanns det en planta av 'Röde Klokke' som skiljde sig från de övriga i färgen, den var väldigt mörk röd.


Kunde inte stå emot att köpa ett nytt träd, Maackia amurensis 'Summertime', ser annorlunda ut i jämnförelse med den 'vanliga' Maackian, den här har grön stam, gröna grenar med 'hårda' knoppar, ja, resten får visa sig med tiden. Finns fem ex. kvar!

Det är ljuvligt ute, +19º, man har inte lust att gå in trots att klockan säger att det är snart sovdags, såg i förbifarten att Lackpionen (Paeonia obovata) har en knopp som snart går i blom.”Natten är inte skugga. Den är frånvaro av ljus.”
Dröm fina drömmar!


                      

2 kommentarer:

 1. Tack för en"fin" dag hos Rydlinge!
  Ja, det är inte lätt att låta bli handla, om än man inte tänkt men....så fina plantor och träd....ja, vad brukar vi säga det är "kroniskt!" Men vad gör det, vi mår ju bra....

  SvaraRadera
 2. Hej Maine!
  Tack själv för resesällskap!
  Jo, nog är det 'kroniskt' alltid att man jämt hittar något man bara 'måste' köpa =)
  hahaa, ja, man mår så bra fram till att man ska plantera...

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!