lördag 22 maj 2010

En dag tillsammans med vänner.

Trevligt besök från Umeå dök upp idag, Maggan och Ingemar var sugen på en liten Norrlandstripp för att kolla in utbudet i blomsterbutiker och lite växtbyten trädgårdvänner emellan.
Vår gemensamma vän Owe slöt upp och det bar av till Blomsterlandet, jag hade bestämt att idag skulle det inte handlas något, måste ju få ner alla nyinköpta växter som står och väntar i sina krukor.

Det första vi ser av då vi kommer in på Blomsterlandet var svarta Callor, tycker att det är en sådan vacker växt så där föll mitt löfte om köpstopp och en planta hamnade i vagnen.
Ute på gården bland perennerna stod Pionen 'Nippon Beauty', sedan talade Owe om hur bra näringsmedlet Biobact var och plötsligt stod tre varor som var mina i Maggans vagn!!!!

Förstår inte hur detta går till!!! Måste vara så att hjärnhalvorna 'jobbar' mot varandra,... den 'köpsugna' halvan verkar vinna jämt medan den 'förståndiga' får ge med sig hela tiden.
For vidare till Rutviks handelsträdgård men där köpte jag bara en Euphorbia 'Dimond Frost' medan de övriga handlade massor av både perenner, buskar och krukväxter.

Tack för idag min vänner!
 
Ute har vädret förändrats snabbt från +20º till nu endast +10º och lite regn, hoppas den svalare perioden går snabbt förbi och värmen åtrervänder.
Bladen har börjat slå ut på nyköpta Maackia amurensis 'Summertime' , mjukt och silverfärgade, vackert!
 
”Regnet faller droppvis men bildar ändå dammar.”

            Må så väl och ha en trevlig helg alla därute!

                      

8 kommentarer:

 1. Vänner, roliga växter och ge efter för härliga impulser är själva Livet!/Anja

  SvaraRadera
 2. Hej Anja!
  Ja, du har så rätt så!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. hihihi ja, tänk att den där andra hjärnhalvan alltid vinner över den förnuftiga...but that´s life för en trädgårdstok:))

  Den svarta kallan köpte jag i Hudik (riksmötet) och den kommer nu...i växthuset.

  Maggan träffade jag som hastigast i onsdags då ett gäng från Umeå deltog i vår föreläsning med Eric Wahlsteen. Han paratde om och visade "vill-ha" fritillariabilder.

  SvaraRadera
 4. Hej Bitte!
  Men där ser man, en gemensam bekant till, världen är allt bra liten ibland =)
  Fritillaria som är ett så vackert släkte, roligt med en sådan föreläsning. Måste tipsa 'de mina' så kanske det är något vi här uppe också kan få lyssna till.
  Ha en trevlig helg du med!

  SvaraRadera
 5. Tack, Helen för god lunch och trevlig samvaro! Och du, jag hade inte heller tänkt handla mer än blomsternäring och så blev det för tusen kronor!

  SvaraRadera
 6. Hejsan Owe!
  Ja, det är inte klokt hur det kan bli =) och det är likadant var enda gång!!!!!
  Nu håller vi oss hemma och far ingenstans förrän alla plantor är i marken.
  Natti, natti min vän!

  SvaraRadera
 7. Hej Cecilia!
  Jag visste att du skulle gilla Callan =)
  puss och ha en bra dag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!