tisdag 11 maj 2010

Lång väntan!

Det tog tre år från sådd till blombar planta, Alpklockan (Soldanella alpina) har knoppar!
Planterade ut tre plantor förra sommaren i rabatten, nästan direkt i torvblocket, nu har dom vuxit till sig riktigt bra, sak bli spännande att följa utvecklingen fram till blomningen.

Även Kaskadbergvallmon (Meconopsis napaulensis- röd) frösådd -08, ser ut att ha klarat vintern och inte ruttnat bort som den oftast gör i min trädgård, håller tummarna för att den ska blomma i sommar.

Det är så spännande att vandra runt i trädgården, det är alltid något nytt som har tittat upp i rabatterna, här är Tulpaner och vit Bergvallmo i kvällssol.

Ha en trevlig tisdagskväll!

”Plantskola: det enda kända stället där pengar växer på trän.”

    
                  

8 kommentarer:

 1. Du har mycket spännande som du går och väntar på, ser jag. Just denna tiden på året är verkligen överraskningarnas tid. Bara man vänder ryggen till börjar någon ny växt att blomma.
  Tack för kommentaren hos mig.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Tre års väntan på en planta! Inser att jag är för otålig!

  Gillar slutklämscitatet! Detta har jag misstänkt länge!

  SvaraRadera
 3. Hej Birgitta!
  Roligt att du 'tittade' in här. =)
  Ja, nu är det spännande, vad har överlevt, vad kommer upp?
  Har precis varit ut och fotat igelkotten som har vaknat, han/hon brukar komma fram kvällstid och dricka vatten i dammen. Trevligt med sådana besök.

  SvaraRadera
 4. Hej Laila!
  Men åren går ju sååå fort =)
  Gillar ju det här med frösådd så där är jag 'rustad' med tålamod, underligt??? jag som oftast har så fruktansvärt bråttom =)

  SvaraRadera
 5. oj vad mycket spännade som verkar komma i din trädgård, soldanellan har jag sått i år så jag får väl också vänta i 3 år då:)vad kul med Meconopsis napaulensis, den hadde jag i den gamla men finns då inte här nu så antingen är den kvar eller så ruttnade den bort på ängen..sånt händer. Kom gärna förbi på kaffe nån dag!!
  ha det gott /Berit

  SvaraRadera
 6. Jo, det är många spännade växter som sakta men säkert börjar dyka upp.
  Jag har ju turen att ha min trädgårdsvän Owe som gärna planterar några av mina frösådder i sin trädgård. Så det som inte övervintrar i mina 'blöta' rabatter får jag oftast se i blom i hans + chansen till att få ta frön för nya försök =)
  Trevlig helg till er alla!

  SvaraRadera
 7. Riktigt glädjefyllt inlägg! Så duktigt av dig att få alpklockan att bli en blombar planta!/Anja

  SvaraRadera
 8. Tre år, vad är det när blommorna kommer? Då är de värda all väntan. Har sått tre olika soldanellor, just S. alpina har visat sig vara väldigt osynlig, tyvärr.

  /Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!