torsdag 6 maj 2010

Våryra på Blomsterlandet!

Vilken trevlig kväll det har varit, det var våryra i full fart!
Som föreläsare var Bo Rappne kvällens 'stora dragplåster', men vi har ju även 'våran egen' Ludvig Holmgren som inspirerar och berättade med glöd om nyheterna bland nyinkomna växter.

Bosse började med att berätta att han är en trädgårdsmästare som inte odlar perenner, träd eller buskar... han odlar jord så att perenner, träd och buskar kan växa. Det är viktigt med bra jord och för att få det ska man inte använda konstgödsel, det utarmar jordarna, det ska bara vara naturligt gödslade rabatter med kompost, koskit, hönsgödel osv.

Lämlig tid för att jordförbättra var just nu för oss som bor i norr, så då är det bara att inhandla mer 'koskit på påse' då.
Massor av fina erbjudanden och trevliga möten med mycket 'surr' 'trädgårdsnördar' emellan gör ju att tiden bara 'rinner' iväg, men till slut så fanns jord, Bräckor och vita Stjärnöga/Afrikansk Marguerite (Osteospermum) i min kundvagn.

Såg att det har kommit ut en fylld Millions Bells som var väldigt söt, kanske måste man köpa en planta lite längre fram i vår för att pröva.

Andra trevliga händelser idag var att fröna av Trillium albidum, Lilium artvinense och Lilium albanicum köpt från Konnässörsklubben, frösådd -09 har börjat gro.

     "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge"
             Sov så sött och dröm ljuva drömmar!

 

5 kommentarer:

 1. Det var en mycket trevlig kväll, jättekul att träffa dig och de andra Piteborna igen nu när alla börjat tina fram ur vinterdvalan. :) Äntligen är det vååååår!!

  SvaraRadera
 2. Hej Jejja!
  Ja, visst är det kul att träffas, sen fick jag ju 'sälja' en av mina favoritväxter till er =)
  Vårärt (Lathyrus vernus)
  Vi syns! Hälsa din mor!

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt med, trevlig, lärorik o inspirerande kväll med två duktiga föreläsare, plus alla trevliga trädgårdsmänniskor som var där och "fyndade!" Man kan ju inte lååta blii!!!

  SvaraRadera
 4. Hej Maine!
  Jo, det är roligt att fynda både nyheter och det 'lilla extra'.

  SvaraRadera
 5. oj den missade jag, men jag var dit häromdagen och köpte inget:) Förstår att det var många roliga möten
  ha det gott /Berit

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!