måndag 10 maj 2010

Nu går det fort!

Efter att ha väntat och väntat händer allt så snabbt nu att man inte hinner med.
Rabatterna har tinat fram helt på några dar, visserligen är det ganska blött fortfarande men på den 'övre delen' av trädgården har jag börjat rensa bort allt skräp.
Alla sorters prydnadsgräs ska klippas ner innan det har hunnit börja växa nya strån mitt i, det ska göras klart i morgon.

En stor favorit som måste rensas snabbt är Vårärten (Lathyrus vernus), den växten 'tvingar' jag på alla så fort jag får en chans, finns i flera färgkombinationer, har vackert bladverk, är frisk och grön hela säsongen.

Dårörten har börjat synas ovan jord, här är det den gula (Scopolia carniolica var. Brevifolia), har önskat den länge så det ska bli spännande att se klockorna då den börjar blomma.

Det är inte många dagar kvar innan dammen har tinat fram helt och man kan börja 'håva' löv, klippa bort dött material från växterna, även vattenfallet måste rensas. Då det är klart är det bara att starta upp pumpen och hålla tummarna för att man har några grodor kvar från i fjol som vill återvända.

Utan att hunnit vara med så har den Vita Kobrakallan (Arisaema candidissimum) börjat blomma i garaget, den är inte härdig så den krukordlas.

När jag skulle fara iväg med bilen en sväng satt denna 'kompis' på dörren

men han fick 'kliva av' innan jag for.

Ha en trevlig kväll!
”Ska jag rensa ogräset från gräsmattan eller ska jag döpa om den till trädgård?”

4 kommentarer:

 1. Fantastiskt vacker spindel! Och kallan - mmmm. Känner igen det där med vårstressen, alldeles för mycket att göra på stört. Inte blir det bättre när man bärjar komma till åren och allting tar lite längre tid.

  SvaraRadera
 2. Ja, man kan lätt bli stressad nu men... man får ta rabatt för rabatt i lugn takt....

  SvaraRadera
 3. Spindeln ger mig mardrömmar!

  SvaraRadera
 4. Hej Cecilia!
  Nejdå, tänk vilket nyttodjur spindeln är =) den äter ju upp löss och dyligt i växthuset.

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!