måndag 5 juli 2010

Sommarnätter.

Dessa ljusa sommarnätter, jag bara älskar det!
Ljust dygnet runt, vilken lycka!
Var ut en sväng med kameran, Clematis integrifolia - Helbladig Klematis blommar så vackert,

det är en icke klättrande Klematis som behöver stöd, användas som marktäckare eller så får den falla vackert ner över någon kant eller sten.
Mackia amurensis har bildat blomknoppar,

det är ett väldigt vackert träd som blir 4-6m. högt och blommar med gräddvita blommor. Mitt absoluta favoritträd som jag varmt rekommenderar att plantera i sin trädgård.
Nu kl. 23.30, +14º ser det ut så här,

lite suddig bild men, ser ni den ljusa sommarnatten?

Ha ne!


 
                                        

2 kommentarer:

  1. Underbar klematisbild!

    Och maackia! Roligt att se att fler upptäckt det alldeles sagolika trädet. Förstår inte varför det inte är mer använt och känt! Knoppsprickningen i silver på försommaren är ju helt oslagbar. Och så blommorna! Vår Maackia amurensis börjar bli riktigt stor, och nu har vi även fått tag på en liten Maackia fauriei, en koreansk maackia. Ska bli jätteroligt att se hur de skiljer sig!

    SvaraRadera
  2. Hejsan Arboarkticum!
    Ja, den silvriga lövsprickningen på våren glömde jag ju att skriva om, sagoligt vackert. Fick tag i en Mackia amurensis som heter 'Summertime' hos Rydlinge i våras. Kul och spännande med lite olika sorter, värd att pröva. Ska kolla in din M.fauriei på GOOGLE.
    Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!

Näst sista dag på år 2023

Om det nu ska bli ett enda inlägg i år får det bli det här.  Stort och varmt Tack er alla som fortfarande tittar in på bloggen trots att den...