Plocka 2 liter svarta vinbärsblad (hårt packade i måttet)
Skölj bladen väl och lägg dom i ett stort kärl.
Koka en lag av 2 liter vatten och 2 liter socker och häll den kokande över bladen.
Skölj 3 citroner, skala av det gula och pressa ur saften.
Lägg skal och saft samt 50g. citronsyra i bunken
Rör om och låt det kallna.
Ställ kärlet kallt i 5 dygn innan saften silas.
Du kan antingen frysa saften som den är eller tillsätta konserveringsmedel.
Häll saften i väl rengjorda flaskor, förslut och ställ kallt.
Man kan även blanda saften med sockerdricka eller fruktsoda.
Hoppas det smakar!
Precis detta recept jag letat efter, tusen tack!
SvaraRaderaHar också en trädgård i norr (Örviken utanför Ske-å) och tänker som du; frösådd, massa perenner, buskar och träd, gärna goda frukter. Blir att kolla efter tips här alltså!
Glad sommar!
:)