lördag 15 maj 2010

Vårresa till Umeå - Björkarnas stad.

Igår for jag tillsammans med några av mina trädgårdsvänner på en liten vårtripp till Umeå. Vårt mål var att besöka några handelsträdgårdar och hälsa på i en privat trädgård, sol +23º gjorde dagen till en riktig fullträff.
Det var mycket inspirerande att hälsa på i den privata trädgården där ägaren André hade stora projekt igång, både vad det gällde frösådder av bla. Lönnar, en ny rabatt med stooora stenar och flera små Tallar som ska bli bonsaier.

Hade inte planerat några större inköp utan skulle bara kolla in lite olika gräs och Sippor, sen vet man att det ändå kan hamna fler oförutsedda växter i korgen.
På Smultronstället såg jag en sådan 'söt' liten Kottegran, (Picea abies 'Acrona') ljuvliga små röda skott på grenarna,
nej, den fick inte följa med mig hem.

Vad som däremot inhandlades var Gullvivan 'Sunset Shades'(Primula veris), Mandeltörel 'Purpurea' (Euphorbia amygdaloides), 2 Hosta - 'June' + 'Sugar Daddy', 2 Pioner – 'Charles Burgess' + 'Buckeye Belle' och Astilbe 'Rock and Roll'. Sen blev jag väldigt glad över att kunna utöka min samling av Vitsippor (Anemone nemorosa) 'Pink Delight', 'Royal Blue', 'Virescens', 'Hilda' och 'Lismore Blue'.

 
Tack till alla trädgårdsvänner som var med och förgyllde dagen!

Vad händer i rabatterna då?
Jo, det slår ut någon ny vårblomma nästan varje dag, Nunneörten 'George Baker', köptes av Gerben Tjerdsma förra året, den är riktigt röd mot den 'blaskröda' jag har sedan förr.

 
Malkannunneörten (Corydalis malkensis) och Pulsatilla ludoviciana

   Önskar en trevlig lördagskväll till er alla där ute!
                            ”Litet strå har stor rot”


                               

2 kommentarer:

  1. Nunneört och backsippor är klara favoriter - fina länge, i blom eller fröställning. Dina frösådder i växthuset är otroliga! Vad gör du med allt?
    Hej hej
    /Ann Marie

    SvaraRadera
  2. Hej Ann Marie!
    Älskar allt vad frösådd heter, vill testa det mesta =) Därför blir det lätt 'översvämmning' vid ett senare skede i växthuset. Nu är det ganska många sorter som är sommarblommor, delar med mig till min syster och planterar sedan ner allt i måååånga krukor.
    Ha ne!

    SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!

Näst sista dag på år 2023

Om det nu ska bli ett enda inlägg i år får det bli det här.  Stort och varmt Tack er alla som fortfarande tittar in på bloggen trots att den...