onsdag 25 januari 2017

I brevlådan i dag.

Hade ju bestämt att inga frön skulle beställas i år.
Vad hände?
I dag kom två kuvert fylld med fröpåsar till fantastiska växter.
 
 
Nu måste jag bara bestämma mig för egen sådd eller ge som gåvor.
Hmmm, klurigt det där.
 
Är du medlem eller funderar du på att bli.
Tveka inte!

11 kommentarer:

 1. Då kanske jag ska ta kameran och ge mig ut på både frö- och vårteckenspaning. Visserligen hade jag inte möjlighet att donera förra året men jag beställde väldigt tidigt. Eller så postades mina igår... Ser på etiketterna att du har mycket kul där. Trillium ska helst sås med färska frön eller ha förvarats i sand i kylen men det kanske kan hjälpa med ett stöpa de i vatten några timmar? Har du prövat? Jag har mest sått med frö från Konnässörsklubben som var bra förvarade och då gror de väldigt bra.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bästa resultatet får man ju då fröna förvaras på rätt sätt. Men jag har haft tur att få trilliumfrö från STA tidigare att gro. Frösådde i lätt fuktad s-jord och ställde ut. Det grodde ute under våren.

   Radera
 2. Åh! Att få frökuvert är så himla roligt!

  SvaraRadera
 3. Åh så spännande! Jag har också tänkt ge mig på balkongodling med en balkong i sydost läge i umeå. Hoppas jag kan få lite tips och råd från dig under våren :)

  SvaraRadera
 4. Finns ju inte mycket som slår rasslande, små frökuvert! Mycket spännande du har där.
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Underbart, jag väntar på mina. Hoppas dom kommer snart. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 6. Vet hur det är hi hi! SKA inte köpa mer fröer men sen är man där vid fröhyllan, som dragen till en magnet...inte bra för plånboken :)
  Ha en skön helg nu.
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 7. Är medlem men beställde inga från STA i år. Köpte bara de jag letat efter på andra ställen. Ser att du beställt Trillium och Pion. Fantastiska växter och inget slår väl egensådda plantor, men jag börjar bli lite för otålig numera för att så sådant som tar lång tid från frö till fullvuxen planta. Men jag har haft en låååång period där jag sådde allt... Lycka till med sådderna men du är ju proffs så det blir säkert bra utdelning.
  //Helene

  SvaraRadera
 8. Ser att du har några fina sorter där. Här ligger också några påsar från STA m.fl., ska precis kolla upp några odlingsråd innan jag sätter igång. Det är som en kickstart på odlingsåret när fröerna kommer och man får gå i "väntans tider" igen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Hej,
  Jag återkommer till din blogg titt som tätt för att få såråd. Din blogg är kanonbra! Jag tycker att du du borde skriva en bok om all din erfarenhet av frösådder.

  SvaraRadera
 10. Känner igen det där.... oops så står man där med förpåsar till anklarna. Nä, det var väl att ta i, men många blir det! Jag tittar snart in igen, den här bloggen tilltalar mig! Kram från en Dahliatok

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!