torsdag 28 mars 2013

Vinn Biljetter till Nordiska Trädgårdar.

Har fått möjligheten att lotta ut två biljetter till Nordiska trädgårdar den 11-14 april.
I år har mässan odlandet i fokus och växtkraft som tema.
http://www.nordiskatradgardar.se/
 
Delta i tävlingen genom att beskriva vad som är viktigt för dig då du inreder din balkong/uteplats.
 
 
Tävlingstiden är kort för att biljetterna ska hinna skickas ut i god tid till vinnarna.
Sista tävlingsdagen är 2 april.
 
Skriv och berätta!
 
 

15 kommentarer:

 1. Klart jag vill vara med! För mig är det viktigt att det känns ombonat, lite insynsskydd och gärna tak. Vackra växter som ramar in.
  Glad Påsk!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Skall bli kul att komma på mässa igen. Jag har pressbiljett så jag behöver inte tävla. Skall du dit?
  Glad Påsk på dig
  Annika

  SvaraRadera
 3. Jag är med, så klart! =)
  Jag tycker inte om att bli uttittad när jag sitter på min uteplats, och min trädgård har, som jag brukar uttrycka det, öppen planlösning, så jag känner att insynsskydd är viktigt för mig.
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 4. Fötterna vill ha mjukt trä, ryggen vill ha en stol med mjuk fårfäll och ögat vill ha en trädgård med mjuka linjer att vila i.

  SvaraRadera
 5. Vill gärna vara med.....Oj vad svårt. Personligt med gamla saker. Mycket växter , lummigt , varmt och ombonat.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Varmt intryck och praktiskt..
  Varma färger och praktiskt tänk,
  sitta bra och gärna lite kryddor också, härliga dofter,
  dock inte för starka..
  En oas som man inte vill lämna utan bara njuta!!

  kram..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna lämna ditt namn eller mailadress här under din kommentar :=)

   Radera
 7. Min altan ska vara en förlängning av "inne". Stora planteringslådor med små träd, massor med gröna växter, ett härligt fikabord med sköna stolar. Vattenblänk i balja, gärna nått som porlar. En plats som bara är min, en solig dag med någon man tycker om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna lämna ditt namn eller mailadress här under din kommentar :=)

   Radera
 8. Viktigt med flera sittplatser i trädgården, ett nytt projekt i år är en ny damm med trästaket i vinkel för solfång och vindsilning. Några inkik i delar av plankytan i armeringsnät för klematiskläng eller för att stilla grannarnas nyfikenhet. Sittbänk framför vattenblänk, en rostig bro leder stigen över dammen mot trädäcket intill planket och naturligtvis växter som gillar att växa i våtmarken mellan. En rödbladihg hasselbuske för hackspettens skull. Nära naturen med växterna och djuren då blir det som bäst.

  SvaraRadera
 9. För oss var det viktigt att det skulle kännas lummigt runt om pergolan.Luftigt men ändå insynskyddat.Lugnt för blicke inte för mycket saker.Lugnande färger mest grönt.Blommor som inte står o slokar o kräver vatten o plock stup i kvarten.
  En dagbädd att vila i med vanliga 'sängkläder'dvs. inga kuddar som bara ligger där som prydnad.Man ska kunna lägga sig ner i trädgårdskläder.
  Kring möblerna tänkte vi så att de skulle vara lättskötta bara att spola av.Eftersom vi sitter ute o äter så mycket de går skulle möblerna vara både bekväma o snygga ;-)
  En plats där man kan komma undan den värsta solen o även kunna sitta ute fast det regnar.Filtar är ett måste o radion :-) Mysigt skulle det vá!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 10. Blåregnet var utgångspunkten när vi planerad vår uteplats.Att den skulle få en plats att trivas på o att familjen skulle kunna sitta under bar himmel och titta upp på de blå hängande blommklasarna(den har inte blommat än)Många skulle få plats att sitta där då vi har många vänner på grillkvällar.
  Det är stark sol så det gällde att tänka på växtvalet som blev lavendel kring foten på de 2 blåregnen.Övriga växter står i krukor såsom rosor och uppstammad minisyren.Doften på växterna var viktig och att det skulle var 'svala' färger som inte tog för sig och passade till den grå fasaden och de gråplattorna.
  Då pergolan ej har tak var det viktigt att möblerna inte behövde dynor.
  Mvh/Lena en av Acchlejorna.

  SvaraRadera
 11. Hos oss har vi många sittplatser, de flesta ordnade efter samma väl fungerande koncept: sittplats för två, avställningsyta för kopp och bulle, något som doftar ska finnas i närheten och lummighet för våra medlevare med vingar. Avskildhet ja, men alla sittplatser på tomten behöver inte vara insynsskyddade för då missar man kanske någon ny bekantskap som stannar och gluttar över staketet...

  SvaraRadera
 12. Det här kan ju låta lite konstigt men jag önskar till min uteplats skugga.Det blir väldigt varmt där vi sitter och fikar på eftermiddagen. Det finns tyvärr inga träd som skuggar. Partytält är inte så snyggt och vi har provat att spänna upp olika tyg.
  det blir inte bra. Så jag önskar en lagom varm sittplats som ser snygg ut med ett vackert solskydd och snygga växter och blommor som ramar in alltihopa.

  SvaraRadera
 13. Sittplatser i både sol och skugga, Lummighet och odlingsmöjligheter samt ljuspunkter när augustikvällarna blir mörka - det är viktigt för mig! Håller tummarna hååååårt!

  SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!