onsdag 21 april 2010

På jakt efter våren!

Med alla snöhögar som fortfarande är meterhöga och snötäcken som ligger tjockt över alla rabatter var jag tvungen att kolla ifall det inte fanns vårtecken att hitta någonstans.

På åkrarna på väg in till storstan (Piteå) har fåglarna börjat samlas, Tofsvipan, Svanar, Gräsänder och Tranor, det är ett mäktigt och väldigt vackert skådespel man får se.

Än hörs inte Storspoven som för mig verkligen betyder VÅR! Den bör absolut höras 'drilla' vilken dag som helst nu, ifjol hördes han för första gången 24 april.... jag längtar!


På promenadrundan finns absolut inget som blommar ännu, inte ens Maskrosor, men däremot så har Videkissarna slagit ut.

Tror det är dags att 'gerillaodla' mina blandfrön av sommarblommor efter vägen så kommer det att bli fint längre fram i sommar.

"En fågel som bara härmar andra blir aldrig sig själv"

Njut av dagen alla ni där ute!



 

3 kommentarer:

  1. Vackra bilder - men o vad mycket snö ni har kvar!
    Här är faktiskt drivorna helt borta nu men just idag singlar snön i luften blöt och kall. Sitter vid brasan och pysslar med frösådd.

    SvaraRadera
  2. Ja, vi har fortfarande mängder snö kvar, på min gård så är det ca. 40cm djupt och sedan har jag ju alla snöhögar. Ska fota i morgon så ska du få se riktiga 'skräckbilder' =)

    Trevlig sysselsättning det där med frösådder!

    SvaraRadera
  3. Brrr! Låter jobbigt! Men dina bilder är underbara!/Anja

    SvaraRadera

Jag blir så glad över att du tar dig tid för att skriva en kommentar. Tack!

Näst sista dag på år 2023

Om det nu ska bli ett enda inlägg i år får det bli det här.  Stort och varmt Tack er alla som fortfarande tittar in på bloggen trots att den...